Kantoornieuws

mei 12, 2017

Verhuizing

MedLawconsult en de MLC Foundation gaan verhuizen. Wij zijn super trots op onze nieuwe locatie op de Dagelijkse Groenmarkt in een van de oudste gebouwen van Den Haag. Op 26 mei is de verhuizing en dan zijn wij dus slecht bereikbaar. Op 26 juni hopen wij onze vaste relaties in de nieuwe locatie te ontvangen met een interessant mini-symposium. Kern daarvan is de spanning tussen denken vanuit de inhoud, de principle based benadering, versus denken vanuit regels, waarvan er met name in privacy land erg veel zijn.  U kunt zich nog aanmelden.

Abstracts schrijven

Doen wij ook aan. Onder andere voor de ‘global biobanking week’ midden september 2017 in Stockholm en de European Association of Health Law eind september. Marjolein geeft daar een presentatie op de preconference voor Ph.D. studenten en Evert-Ben op het congres zelf op de door de MLC Foundation georganiseerde workshop over de spanning tussen ‘datasharing’ en ‘Open Science’ versus (strikte) informed consent.

Presentaties

Diverse, Evert-Ben onder andere voor de GGD’en over big data en public health op 23 mei, over e-privacy en epidemiologie op 7 juni. Eind juni een dag over de juridische aspecten van biobanking op een cursus voor biomedici in Luxemburg.

Op 11 mei heeft Marjolein op het Symposium “boots on the ground meet science” van het Ministerie van Defenstie twee workshops verzorgd over de Algemene Verodening Gegevensbescherming.

Publicaties

Evert-Ben’s bijdrage aan het preadvies voor de Vereniging voor Gezondheidsrecht van 2017 over big data in de zorg en meer zit in de pijplijn.

MLC Foundation

Voornamelijk opgericht als vehikel voor onze Europese projecten maar de ambities zijn breder. Doel is bijdragen aan een verantwoord klimaat voor observationeel onderzoek.

Europese projecten

Wij zijn gelukkig betrokken te zijn bij twee Europese projecten. Bij het H2020 RECAP project zijn wij zelfs WP leider. Bij het IMI bigdata4betterhearts verantwoordelijk voor een van de Deliverables.

Waarmaken

De ambities zijn hoog. Als excellente juristen met een eigen geluid en met een oog op het publiek belang bijdragen aan de gezondheidszorg. Maar het team is nog nieuw en deels jong, wij moeten aan elkaar wennen. Alle voorbereidingen rond de verhuizing hakten er ook flink in. Medio juni hopen we helemaal op stoom te zijn. Voor de relatief rustige zomerperiode hebben we een paar mooie projecten in petto. Meer daarover dit najaar.

Deel dit bericht